Animasjon – syn

Sansetap har utviklet egen mediespiller som viser animasjonene og simulatorene. For å benytte denne funksjonaliteten må du ha Flash installert. Dessverre er det ikke lenger støtte for Flash på iPad og iPhone. Her kan du aktivere eller laste ned og lese mer om Flash for PC. Ved spørsmål om du ønsker å kjøre Flash må du velge tillat for at animasjonene og simulatorene skal starte.

Adobe avslutter støtten for Flash i slutten av 2020. Det er satt i gang et arbeid i Statped for å endre animasjonene og simulatorene slik at de igjen kan spilles av på iPad og iPhone.

Du er nå ute av flash objekt.

Animasjonen over introduserer synssystemet og beskriver hva mangler og skader kan medføre av nedsatt synsfunksjon. Når du klikker på de oransje, pulserende punktene, kommer det en forklaring på strukturens navn, funksjon og eksempler på hvilke tilstander som kan oppstå.

For at vi skal kunne se, må øynene og hjernen samarbeide. Lyset må først brytes i øyets brytende medier, før det treffer sansecellene i netthinnen. Her blir lyset omgjort til elektriske impulser. Disse impulsene blir sendt videre til hjernen. Flere områder i hjernen er med på å registrere og tolke synsinntrykket.

For mer utfyllende tekst, se:

Synssystemet

Nedsatt synsfunsjon

Tiltak


										
					
Sist oppdatert 11.06.2018