Emil på ski

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

På PC-er og Android har du i tillegg til videoen mulighet til å velge synstolking, tegnspråktolking eller teksting. For å benytte denne funksjonaliteten må du ha Flash installert. Her kan du laste ned Flash.

For å vise animasjonene og simulatorene på mobiltelefon og nettbrett kan nettleseren Puffin benyttes, les mer om dette her.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Emil, en gutt i fireårsalderen, moren hans og en sort hund er sammen ute på et snødekket jorde. Mor hjelper Emil med å ta på en oransje vest der det står skrevet med store, sorte bokstaver: BLIND SKIER.

Mor: Sånn. Da tar jeg på deg denne vesten. Den vesten som gjør at de andre kan se at du ikke ser så godt. Og da svinger de en stor sving rundt deg. Hvis du kommer kjørende i full fart ned bakken så passer de seg. Sånt er lurt.

Emil: Men jeg vil dusje ut i snøen.

Mor: Skal du dusje ut i snøen? Du kan godt få lov å dusje ut i snøen. Skal vi ta på skiene dine også? De har ventet veldig lenge.

Synstolk: Moren hjelper ham med å ta på skiene og finne sporet. Det snør, og kontrastene blir dårligere. Emil setter seg på huk nedover bakken.

Mor: Nå har du riktig retning, nesten. Er du klar? OK. God tur. Kjempe bra. Nå er det riktig retning, – riktig retning. Oi, ut i snøen. Du kan reise deg nå Emil.

Synstolk: Emil kaver i dypsnøen, kommer seg på bena og tar seg fram mot moren.

Mor: Litt til venstre og ut på sporet hvor det er glatt igjen. Ut mot meg.

Emil: Jeg landa i dypsnøen.

Mor: Du landa i dypsnøen. Den var deilig og mykt. Sånn ja. Nå er du ute på sporet igjen skjønner du. Nå står jeg i bakken. Nå er det litt igjen av bakken. Hvis du… Oj… rett på rumpa igjen. Hvis du reiser opp, så kan vi ta siste bakken her.

Emil: Hei.

Mor: Heisan og hoppsan. Nå må du gå etter meg. Her er jeg.

Synstolk: Moren går foran. Emil holder seg i sporene og de to drar av gårde.

Mor: Kommer du? Nå må du gå litt mot meg ellers kommer du ut av sporet. Sånn ja, nå er du i sporet.


										
					
Publisert 11.11.2011, sist oppdatert 30.04.2013