Illustrasjon for voksne syn

Voksne – syn

Nettsidene voksne – syn handler om syn og synsnedsettelse.

Informasjonen på de følgende sidene kan være nyttig enten du er fagperson, venn, kollega, i familie med eller på annen måte er i kontakt med personer som har nedsatt syn. Det meste kan også være av interesse for deg som selv har en synsnedsettelse.

Introduksjon til menyene

Portretter – Her kan du se små videosekvenser av voksne i arbeid, fritid og samvær med familien. Bruk av ulike hjelpemidler kan gjøre hverdagen enklere. Alle videosekvensene finnes i fem versjoner: vanlig video, tegnspråktolket, tekstet for hørselshemmede, synstolket (Audio Description) og synstolket tekstversjon.

Om syn – Som en del av faktaopplysningene om syn og synsfunksjon, finner du en animasjon om øyet og synsbanene, samt en synssimulator som viser hvordan noen synsnedsettelser kan oppleves.

Deltakelse – Her handler det om ulike sider av voksenlivet, så som familie, fritid, utdanning og arbeid. Du kan lese om mobilitet, hverdagslivets aktiviteter og bruk av sansene. Bruk av ulike hjelpemidler blir også omtalt. Målet er aktivitet og deltakelse i de ulike arena som voksenlivet byr på.

Tilrettelegging – Hvordan tilrettelegge for best mulig deltakelse? Du finner informasjon om  tilrettelegging i hjem, fritid, utdanning og arbeid, samt informasjon om aktuelle hjelpemidler.

Ofte stilte spørsmål – Kanskje du finner noe av det du lurer på her?

Lenker og litteratur – De fleste nettsidene på Sansetap.no inneholder lenker til litteratur og videre lesing. Alle lenker og litteraturhenvisninger som handler om syn og synsnedsettelse hos voksne, er samlet under denne menyen.

Fellessider – alle sansetap

 – du finner lenkene i toppmenyen øverst til venstre

Simulator – Her finner du lenker til alle syns- og hørselssimulatorene på sansetap.no. Finn ut mer om hvordan det kan arte seg å se eller høre med redusert syn eller hørsel. Hver alder har sine unike simulatorer.

Diagnoser og tilstander – Her finner du syns- og hørselsdiagnoser, tilstander og sykdommer ordnet alfabetisk. Her har vi også samlet en oversikt over de vanligste og mindre vanlige diagnosene/tilstander når det gjelder kombinerte sansetap.

Støtte og hjelp – Hvor kan du få råd og veiledning? Hva finnes av rettigheter og tilbud? Hvilke interesse- og brukerorganisasjoner er det på syns- og hørselsområdet? Under støtte og hjelp kan du få svar på mange slike spørsmål (og mye mer), med mange lenker til videre lesing og mer informasjon.


										
					
Publisert 06.09.12, sist oppdatert 27.08.2019