Animasjon – syn

Sansetap har utviklet egne dynamiske simulatorer og animasjoner for å formidle sansesystemet og funksjonstap. Å gjøre disse fullt universellt tilgjengelige er et mål for det videre arbeidet med sansetap.no. For å se disse må du ha programvaren Flash installert. Har du takket nei til å laste ned Flash tidligere, kan du få tilgang via denne lenken Get Adobe Flash Player

Sansetap har utviklet egen mediespiller som viser animasjonene og simulatorene. For å benytte denne funksjonaliteten må du ha Flash installert. Her kan du laste ned Flash for PC.

For å vise animasjonene og simulatorene på mobiltelefon og nettbrett kan nettleseren Puffin benyttes, les mer om dette her.

Du er nå ute av flash objekt.

Animasjonen over introduserer synssystemet og beskriver hva mangler og skader kan medføre av nedsatt synsfunksjon. Når du klikker på de oransje, pulserende punktene, kommer det en forklaring på strukturens navn, funksjon og eksempler på hvilke tilstander som kan oppstå.

For at vi skal kunne se, må øynene og hjernen samarbeide. Lyset må først brytes i øyets brytende medier, før det treffer sansecellene i netthinnen. Her blir lyset omgjort til elektriske impulser. Disse impulsene blir sendt videre til hjernen. Flere områder i hjernen er med på å registrere og tolke synsinntrykket.

For mer utfyllende tekst, se:

Synssystemet

Nedsatt synsfunsjon

Tiltak


										
					
Publisert 06.09.12, sist oppdatert 11.06.2018