Ann Helen og aktiviteter

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

Fra og med 13.12.20 avslutter Adobe støtten for Flash Player. Funksjonalitet for synstolking, tegnspråktolking eller teksting vil derfor ikke lenger være tilgjengelig.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Ann Helen, ei jente på rundt ti år, kommer ruslende bortover veien med en ponny i bånd. Moren hennes forteller mens en hest og et føll løper rundt i en innhegning. 

Mor til Ann Helen forteller: Ann Helen ble veldig fort innesluttet etter dette hørseltapet, og var mye i sin egen verden. Hun ville ikke være med andre barn, falt ut av lek og syntes det var vanskelig. Vi var litt fortvilet en stund, helt til vi fant Gjeterud her. Da åpnet det seg en ny jente som ble livsglad blant disse hestene. 

Synstolk: Mor og Ann Helen er i stallen og steller hesten. Hesten har fått små, rosa strikker i manen. Etterpå leier Ann-Helen hesten ut av stallen, stiger opp på den og starter treningen.

Ann Helen forteller: Jeg er her en gang i uka, på tirsdag. Da skal vi være klare til en tid, og da skal jeg børste henne, sele på og ordne henne til hun er klar. Så hun er fin og jeg har stelt henne og gjort alt. 

Jeg børster henne, og så tar jeg hovene hennes, saler på, tar hodelag, børster halen, manen og fletter henne og gjør masse sånt. Vi prøver å gjøre det fort, og så prøver vi å være snille samtidig og kose, for ellers kan hun bli lei seg og få vondt. Hvis vi er for hardhendte. Så vi må være forsiktige mens vi tar det fort.

Trener: Nå må du begynne å planlegge. Se på hinderet. Sånn ja! Ikke se ned, se opp! Og, hopp! Bra! Fint Ann Helen!

Ann Helen forteller: Ridingen gjør meg glad, fordi da er jeg sammen med hester og sånn, og på skytingen har jeg fått så mange nye venner.

Synstolk: Ann Helen er med i Mysen pistollag. Hun gjør seg klar til å skyte med luftpistol. Hun tar først på et brillestativ med en svart, rund plate som dekker hennes venstre øye og så rosa hørselsvern. Hun sikter med høyre øye og treffer nesten blink.

Ann Helen forteller: Nå er jeg så flink at nå skyter jeg veldig, veldig bra.

(skudd)

Mor til Ann Helen forteller: Erfaringene vi har fått, er at du ofte går et steg frem og to tilbake. Men da må du prøve å ikke fortvile over det og heller prøve å se nye muligheter. Prøve å lete frem til noe som fungerer for deg og ditt hørselstap.

Synstolk: En hest og et føll snuser på hverandre, før de snur og rusler bortover. 

(vrinskende hest)

Mor til Ann Helen avslutter: Se lyst på livet, det finnes alltid en mulighet!


										
					
Sist oppdatert 24.09.2013