Tegn-til-tale

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

På PC-er og Android har du i tillegg mulighet til å velge synstolking, tegnspråktolking eller teksting. For å benytte denne funksjonaliteten må du ha Flash installert. Dessverre er det ikke lenger støtte for Flash på iPad og iPhone. Her kan du aktivere eller laste ned og lese mer om Flash for PC. Ved spørsmål om du ønsker å kjøre Flash må du velge tillat dersom du ønsker synstolking, tegnspråktolking eller teksting av portrettene.

Adobe avslutter støtten for Flash i slutten av 2020. Det er satt i gang et arbeid i Statped for å endre mediespillerne som brukes til å vise portrettene, slik at det igjen blir mulig å benytte alle funksjonene, også på iPad og iPhone.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Spesiallærer Britt Unni Lønstad-Halvorsen underviser i engelsk. Hun viser frem kort med bilder av dyr. Etter hvert som de er ferdige med å snakke om dyrene, henger hun kortene opp slik at alle kan se dem. Elevene løfter mikrofonene opp mot munnen når de svarer.

Britt Unni: – Da skal vi ha litt engelsk i dag. Og som dere vet holder vi på med det kapitlet: ”The Farm”. Hva betyr ”The Farm”? Karl Even?

Karl Even: – Bondegård?

Britt Unni: – Det betyr bondegård, det er riktig. Bondegård.

Britt Unni forteller: Her i andre klasse jobber jeg som spesiallærer, fordi vi har en hørselshemmet elev. Jeg bruker tegn-til-tale for å støtte talen min, for å gi litt bedre forståelse for den som er hørselshemmet.

Britt Unni: – What animal is this? Magnus? What?

Magnus: – Dog.

Britt Unni: – This is a dog. That´s right.

Britt Unni forteller: Jeg bruker tegn-til-tale for hele klassen. De lærer tegn via ”ukas setning”, eller ”ukas ord”. Vi bruker også litt tegn til sanger, og da lærer alle litt tegn. Ikke tegnspråk, men tegn-til-tale, altså støtte til talen min.

Britt Unni: – Here is the last animal. What animal is this? What is it? Emil.

Emil: – Calf.

Britt Unni: – Yes, it´s a calf. That´s right. A calf. That´s right.


										
					
Sist oppdatert 29.09.2013