Marion

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

Fra og med 13.12.20 avslutter Adobe støtten for Flash Player. Funksjonalitet for synstolking, tegnspråktolking eller teksting vil derfor ikke lenger være tilgjengelig.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Marion forteller vekselvis med at klassen hennes har time. Faglæreren underviser. Tegnspråklærer Torill Mørkved står ved siden av faglæreren foran i klasserommet og tolker ved å bruke tegn som støtte. Elevene sitter på fire rader på hvert sitt nivå, som i en forelesningssal.

Marion forteller: Jeg er tretten år, blir snart fjorten om tre uker. Jeg går i åttendeklasse, skal begynne i niende til høsten. 

Faglærer: Dette betydde også at de prøvde å utbre sin religion. Mange nordmenn dro til Afrika, til Asia for å prøve å kristne folk der. Er det noen som kjenner noen misjonærer? Ja, Ole?

Ole: Ja, farmoren og farfaren min var misjonærer. De var på Madagaskar.

Faglærer: Lever de enda? 

Ole: Farmor lever.

Faglærer: Egentlig så skulle vi spurt henne om hun ville komme hit, vet du, og fortelle fra arbeidet sitt. Det hadde egentlig vært kjempeinteressant.

Marion forteller: Jeg er mellom døv og tunghørt. Det er forskjeller på ørene mine. Det ene er døv, og det andre er tunghørt. På denne kan man høre litt (peker på venstre øre), hvis noen prater veldig høyt. På den andre så er jeg døv, der hører jeg ikke.

Synstolk: Klassen jobber i grupper. Gruppen til Marion består av seks elever. Torill tolker. En elev tar opp et kort der det står: «Fortell om indremisjonen». Marion kikker opp på tolken.

(støy fra flere gruppearbeid i klasserommet)

Marion: Fikk jeg riktig eller feil?

Marion forteller: Jeg bruker sånn derre CI. Det er en type høreapparat, som er magnet som sitter i øret. Som du opererer inn, og setter du utstyret på. Jeg synes det er bedre enn høreapparat.

Elev: – Indremisjonen

Elev 3: – Den har ikke jeg hørt om.

Elev 2: – Ikke jeg heller.

Elev: – Det vet jeg ikke hva som…

Marion forteller: Jeg har ikke operert dem samtidig. Jeg opererte CI-en der (peker på høyre øret), det var den første. Den opererte jeg da jeg var fem år, og nå er jeg tretten. Den der (peker på venstre øre) opererte jeg da jeg jeg var ni år.

Før, da jeg gikk i tredje, andre eller første klasse, eller yngre, hørte jeg mest på denne (peker på høyre øret), og ingenting på denne. Det synes jeg var veldig dumt, for da kunne det vært veldig farlig for livet mitt, fordi jeg, for eksempel, høre en bil, hvor kommer den fra, retningen, det vet jeg ikke… Men da jeg opererte inn den, så fikk jeg vite hvor er det bilen, retningen, kommer fra… Jeg vet at den kommer bak meg. Eller foran. Men jeg hører ikke så høyt som alle hørende gjør, da.


										
					
Sist oppdatert 29.09.2013