Varslingsutstyr

Varslingsutstyr kan skape trygghet og oversikt i hjemmet og på skolen. Det er bedre at barnet eller den unge oppfatter at noen ringer på døra eller at det ringer ut til friminutt på skolen, enn at andre skal formidle det som skjer.

Det finnes en rekke tekniske løsninger på ulike typer av varsling. Nye produkter blir stadig utviklet. NAV Hjelpemiddelsentral har oppdatert kunnskap om det som finnes på markedet.

Varslingsutstyr for personer med nedsatt hørsel er apparat hvor lydvarsling blir erstattet av blinklys og/eller en bærbar vibrator.

De viktigste områdene for bruk av varslingsutstyr er:

  • røykvarsler (for eksempel vibrator installert under seng/madrass)
  • dørklokke (for eksempel blinklysanlegg eller vibrator i armbåndsur)
  • telefon (for eksempel blinklysanlegg eller vibrator i armbåndsur)
  • vekkeklokke (for eksempel vibrator installert under seng/madrass)

Brannvarsler - veggmontert.

Dørvarsler - veggmontertTelefonvarsler - veggmontert.

 

For utstyr i hjemmet er det vanligvis en hørselskontakt i kommunen som formidler kontakt med NAV Hjelpemiddelsentral.

For utstyr på skolen er det vanligvis PPT eller Statped som begrunner søknad mens foresatte signerer og er den formelle søkeren.

Vurdering av relevant utstyr skjer gjerne i samarbeid mellom elev, skole, foresatte, PPT, Statped og NAV Hjelpemiddelsentral.

Les mer om hørselskontakt.

Les mer

Smarthjelp. Last ned gratis app. Smarthjelp - kommunikasjon med nødmeldesentralen. Overføring av tidskritisk informasjon til 110, 113 og 112. Smarthjelp kan bidra til at nødmeldesentralen får mer nøyaktig informasjon om hvor du befinner deg når du ikke er sikker på din posisjon.


										
					
Sist oppdatert 24.02.2016