Radio, TV og mobiltelefon

Radio, TV og mobiltelefon er viktige kilder til informasjon i dag.

Radio og TV

Radio er ofte det samme som mobiltelefon, for barn og unge i dag.

Hvis det er vanskelig å oppfatte stemmer på TV, kan man sette på teksting, der dette er mulig. Et annet alternativ for mange er å få lyden forsterket og direkte inn på øret ved hjelp av tekniske hjelpemidler.

Mobiltelefon

IPhone har i dag kraftige hjelpefunksjoner for døve og hørselshemmede, blant annet FaceTime, teksttelefonprogramvare og støtte for Bluetooth-høreapparater. De fleste iPhone-enheter er kompatible med et bredt utvalg av høreapparater. Du kan også bruke Made for iPhone-høreapparater, sammen med mange iPhone-modeller.

IPhone med iOS, har også hjelpefunksjoner for blinde og svaksynte, med innebygd VoiceOver, som er en bevegelsesbasert skjermleser som gjør at iPhone kan brukes selv om man ikke kan se skjermen. Når VoiceOver er aktivert, bare trippelklikker man Hjem-knappen, og får dermed tilgang til den uansett hvor du er i iOS. Man får da en beskrivelse av alt som skjer på skjermen, om nivå på batteri eller hvem som ringer, til hvilken app fingeren berører. Talehastigheten og toneleiet kan justeres ut fra individuelle behov.

VoiceOver er integrert i iOS, og fungerer med alle de inkluderte iPhone-appene.

 


										
					
Sist oppdatert 26.07.2018