Portretter

Knut

Knut

Knut spiller tromme i musikkorpset og er en ivrig fotballspiller. Han er svaksynt. Han forteller om aktiviteter og hjelpemidler som han bruker, både hjemme og på skolen.

Joakim

Joakim

Joakim har vært på Blindeforbundets sommerleir i Hurdal i mange år. Han er svaksynt. Her treffer han venner med mange av de samme utfordringene som han selv.

Karina

Karina

Karina deltar på Blindeforbundets sommerleir i Hurdal. Hun er svaksynt og liker utfordringer og spennende aktiviteter.

Kristoffer

Kristoffer

Kristoffer kan mye om data og har nettopp fått lærlingeplass. Han er blind og har deltatt på Blindeforbundets sommerleir i mange år. Vi møter ham i to sekvenser sammen med gode venner.

Solveig Marie

Solveig Marie

Solveig Marie går siste år på videregående skole. Hun er svært opptatt av musikk og vil utdanne seg til organist. Solveig Marie er blind. I fire sekvenser møter vi henne på skolen, hører henne fortelle om ulike hjelpemidler og om framtidig yrkesvalg.

Aktivitet

Fysisk aktivitet og tilrettelegging

På Beitostølen helsesportsenter møtes barn med synsnedsettelse til vinteraktivitetskurs. Aktivitetene foregår både ute og inne. I 8 ulike sekvenser møter vi barna og instruktørene.

Film hos andre

Sånn er jeg, og sånn er det. Norsk TV-serie fra NRK Super, hvor vi får et innblikk i hverdagen til barn som har en ekstra utfordring å leve med. Tvillingene Ola og Emil, 6 år, har synsnedsettelse. (Denne filmen er ikke tilrettelagt for synshemmede og hørselshemmede).

Noras øyne. Megafon. Norsk dokumentarprogram fra NRK Super, sendt 1. mars, 2012. Nora er nesten blind og avhengig av ledsagere. Hennes største ønske er å bli mer selvstendig. Begynner 06:30. (Denne filmen er ikke tilrettelagt for synshemmede og hørselshemmede).


										
					
Publisert 06.09.12, sist oppdatert 11.06.2018