I svømmehallen

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

På PC-er og Android har du i tillegg til videoen mulighet til å velge synstolking, tegnspråktolking eller teksting. For å benytte denne funksjonaliteten må du ha Flash installert. Her kan du laste ned Flash.

For å vise animasjonene og simulatorene på mobiltelefon og nettbrett kan nettleseren Puffin benyttes, les mer om dette her.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Det er vinteraktivitetskurs for 3. klassinger med synshemning på Beitostølen Helsesportsenter. Barn og voksne morer seg i bassenget. De holder hverandre i hendene, går i ring og skifter stadig retning.

(bassenglyder)

Instruktør: Og snu.

Synstolk: Idrettsassistent Kay Even Risøy forteller, mens ledsagerne baner inn ulike teknikker hos barna, både arm- og benspark.

Kay Even forteller: Når det gjelder et sånt opplegg, så er den veldig lik et opplegg som vi kjører med barn som ser. Forskjellen er at vi bruker å bane bevegelsene mer.

Voksen: 17, 18, 19, 20!

Kay Even forteller: Baning av bevegelser, det er at en har kroppskontakt med barnet. En tar tak i for eksempel hendene eller beina. Er det beinspark som skal læres tar en tak i beina, og så baner en bevegelsene.

Voksen: …og så sammen. Så bøyer du bare her, sant.

Barn: Ja

Voksen: Ja. Bøy, sprik ut, sammen.


										
					
Publisert 06.09.12, sist oppdatert 05.09.2012