Klatring

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

Fra og med 13.12.20 avslutter Adobe støtten for Flash Player. Funksjonalitet for synstolking, tegnspråktolking eller teksting vil derfor ikke lenger være tilgjengelig.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Det er vinteraktivitetskurs for 3. klassinger med synshemning på Beitostølen Helsesportsenter. Ei jente rappellerer ned klatreveggen i gymsalen. Idrettspedagog Elisabeth Helle hjelper Noah med å sikre tauet. Hun forteller mens hun gir instruksjoner til Noah som klatrer oppover veggen. 

Elisabeth: Du rappellerer ned vet du. Kjempebra.

Så strammer vi til, og så tar du den igjen, oppå der. Her. Kjenner du tauet?

Elisabeth forteller: Klatring er en god aktivitet for synshemmede, fordi at det trener godt grep, styrke, balanse, koordinasjon og kroppsbevissthet.

Elisabeth: Opp med beina.

Noah: I alle fall her.

Elisabeth: Bra. Flott Nå er du på to meter. Prøv å ta beina opp nå. Der ja. Og så må du opp med armen og. Ta et godt tak. Der ja. Litt lengre til venstre med armen, med venstre armen din.

Noah: Der?

Elisabeth: Der ja! Den er god å holde i. Fint.

Synstolk: Noah når toppen av klatreveggen, helt oppunder taket, før han fires ned igjen.

Elisabeth forteller: Det er viktig at sikrer er med på å veilede i forhold til å finne grep, i forhold til å flytte armer og bein, men også at den synshemmede kan føle seg fram i veggen for å finne tak selv, og finne balansegang der. Og da er det viktig å velge en vegg som har mange store, gode grep.

Elisabeth: Nå er du halvveis nede. En meter igjen. Og så står du når du lander. Stå, stå. Kjempebra Noah!


										
					
Sist oppdatert 05.09.2012