Klatring

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

På PC-er og Android har du i tillegg mulighet til å velge synstolking, tegnspråktolking eller teksting. For å benytte denne funksjonaliteten må du ha Flash installert. Dessverre er det ikke lenger støtte for Flash på iPad og iPhone. Her kan du aktivere eller laste ned og lese mer om Flash for PC. Ved spørsmål om du ønsker å kjøre Flash må du velge tillat dersom du ønsker synstolking, tegnspråktolking eller teksting av portrettene.

Adobe avslutter støtten for Flash i slutten av 2020. Det er satt i gang et arbeid i Statped for å endre mediespillerne som brukes til å vise portrettene, slik at det igjen blir mulig å benytte alle funksjonene, også på iPad og iPhone.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Det er vinteraktivitetskurs for 3. klassinger med synshemning på Beitostølen Helsesportsenter. Ei jente rappellerer ned klatreveggen i gymsalen. Idrettspedagog Elisabeth Helle hjelper Noah med å sikre tauet. Hun forteller mens hun gir instruksjoner til Noah som klatrer oppover veggen. 

Elisabeth: Du rappellerer ned vet du. Kjempebra.

Så strammer vi til, og så tar du den igjen, oppå der. Her. Kjenner du tauet?

Elisabeth forteller: Klatring er en god aktivitet for synshemmede, fordi at det trener godt grep, styrke, balanse, koordinasjon og kroppsbevissthet.

Elisabeth: Opp med beina.

Noah: I alle fall her.

Elisabeth: Bra. Flott Nå er du på to meter. Prøv å ta beina opp nå. Der ja. Og så må du opp med armen og. Ta et godt tak. Der ja. Litt lengre til venstre med armen, med venstre armen din.

Noah: Der?

Elisabeth: Der ja! Den er god å holde i. Fint.

Synstolk: Noah når toppen av klatreveggen, helt oppunder taket, før han fires ned igjen.

Elisabeth forteller: Det er viktig at sikrer er med på å veilede i forhold til å finne grep, i forhold til å flytte armer og bein, men også at den synshemmede kan føle seg fram i veggen for å finne tak selv, og finne balansegang der. Og da er det viktig å velge en vegg som har mange store, gode grep.

Elisabeth: Nå er du halvveis nede. En meter igjen. Og så står du når du lander. Stå, stå. Kjempebra Noah!


										
					
Sist oppdatert 05.09.2012