Solveig-Marie – organist

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

Fra og med 13.12.20 avslutter Adobe støtten for Flash Player. Funksjonalitet for synstolking, tegnspråktolking eller teksting vil derfor ikke lenger være tilgjengelig.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon 

Synstolk: Solveig-Marie, ei jente i slutten av tenårene, forteller mens hun kommer gående langsmed kirken og låser seg inn. Hun bruker hvit stokk, og går nedover midtgangen i kirken, opp trappen til orgelet og begynner å spille. Vakre bilder fra kirken vises.

Solveig-Marie forteller: Jeg har spilletimene mine, orgeltimene, i Ila kirke. Jeg har organisten som læreren min, og også nøkkel til Ila kirke slik at jeg kan dra og øve når det er ledig.

(nøkler som klirrer og orgelspill)

Solveig-Marie forteller: Jeg er litt heldig, for jeg har egentlig en ganske klar plan, og det vet jeg at det er veldig mange som ikke har når de begynner i tredje på videregående. Men jeg har jo på en måte bestemt meg for hva jeg vil bli. Musikk blir bare artigere og artigere, og jeg blir ikke lei av det. Å spille orgel blir artigere og artigere. Kirkemusikk er også veldig bra fordi du får jobb, det er jo mangel på det. Jeg får jo garantert jobb når jeg er ferdig.

(orgelspill: Bach kantate.)

Solveig-Marie forteller: Hovedhindringen blir vel det at jeg må bli veldig god til å lære ting utenat veldig fort. Fordi andre har jo noter, og da vil det gå mye fortere å lære inn ting når du har notene foran deg. Jeg har jo også noter, men det er jo bare til innlæring. Jeg kan jo ikke lese og spille noter samtidig. Det å lære utenat, og bli god nok på å lære det fort nok, er vel den største hindringen. Men det er mulig. Det finnes flere blinde organister, og de klarer seg fint de.

(orgelspill)


										
					
Sist oppdatert 08.04.2013