Lek og tegn

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

På PC-er og Android har du i tillegg mulighet til å velge synstolking, tegnspråktolking eller teksting. For å benytte denne funksjonaliteten må du ha Flash installert. Dessverre er det ikke lenger støtte for Flash på iPad og iPhone. Her kan du aktivere eller laste ned og lese mer om Flash for PC. Ved spørsmål om du ønsker å kjøre Flash må du velge tillat dersom du ønsker synstolking, tegnspråktolking eller teksting av portrettene.

Adobe avslutter støtten for Flash i slutten av 2020. Det er satt i gang et arbeid i Statped for å endre mediespillerne som brukes til å vise portrettene, slik at det igjen blir mulig å benytte alle funksjonene, også på iPad og iPhone.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Far til Mia og Matheo forteller om sin sønn, på snart tre år. De snakker tegnspråk. Samtalen er stemmetolket.

Far forteller: Nå for tiden er han veldig opptatt av bokstaver. Over alt hvor vi går så sier han: «Åh pappa, se der: en H!» Så går vi videre, og: «Åh, pappa, se der, en J!»

Og han ser veldig mye. Han er veldig bevisst på det. Og nå også tall. Og det er «1, 2, 3, 4.»

Når vi tar heis, så sier han: «1, 2, 3, 4.» Han er veldig opptatt av det nå. Også dette med farger. Han liker godt farger, og han peker på de forskjellige fargene.

Synstolk: Far og Matheo sitter i sofaen og snakker om tall og bokstaver. På bordet ligger det fem lekebokstaver hvor det står: M A T H E O. Far peker på en og en bokstav, og Matheo forteller hva bokstavene heter.

Matheo: 2

Far: Hva ser du?

Matheo: M – A – T – H – E – O – og det er meg!

Far: Ja det er deg.

Mor forteller: Vi bruker mest naturlige tegn. De tegnene vi bruker i hverdagen, de vi ser over alt.

Vi setter tegn på tingene hele tiden. For eksempel mamma, pappa, sove, bade, and, hund, pus, mann, mormor, bestefar… De naturlige tegnene. De vi ser. Ikke sånn at vi lærer dem noe sånn spesielt. Nei, det kommer av seg selv.


										
					
Sist oppdatert 12.02.2013