Einar på Rikshospitalet

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

Fra og med 13.12.20 avslutter Adobe støtten for Flash Player. Funksjonalitet for synstolking, tegnspråktolking eller teksting vil derfor ikke lenger være tilgjengelig.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Einar, lillesøster og mor er på Rikshospitalet i Oslo. De sitter på huk rundt en liten fontene og plasker med hendene.

Einar: Det skal penge i vannet.

Moren: Skal det penge der?

Synstolk: Far til Einar forteller fra Rikshospitalet samtidig som det vises ulike hendelser derfra.

Synstolk: Einar sitter ved et bord sammen med mor som har lillesøster på fanget. Foran seg har han en leke med kuler som kan tas av og på. Einar tar opp en og en kule fra en boks og legger den mot øret. Når han hører en lyd, trer han kulen på pinnen.

Far: Ja, han har jo vært på Rikshospitalet og fått montert lyd i form av sånn CI apparat. Det ble sendt lyd til CI apparatet som han Einar da skulle høre og fange opp, og visualisere ved hjelp av klosser og andre leker som skulle legges på plass ved hver tone. Det var selve justeringer i den forstand, og så var det jo videre uttesting av hva han eventuelt hørte av forskjellige lyder.

Synstolk: Einar står foran en lettvegg hvor det er montert store brytere som gir lyd når de trykkes på. Einar peker på sitt eget øre og på høytaleren mens han smiler.

Mor: Hvor er lyden hen da?

Einar: Her, her. Her er det.

Far: Einar hører bedre. Han har sosialisert seg bedre. Han har klarere uttale. Han vil gjerne ha den på og spør etter om morgenen. Så det må være positivt for hans del. Jeg kan ikke fatte noe annet enn det.

Synstolk: Einar spiller flygel.

Far: Men det er så langt vi er kommet nå. Det er bare gått litt over en måned. Det har vært en bra utvikling.


										
					
Sist oppdatert 05.12.2012