Ingibjørg leser bok

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

Fra og med 13.12.20 avslutter Adobe støtten for Flash Player. Funksjonalitet for synstolking, tegnspråktolking eller teksting vil derfor ikke lenger være tilgjengelig.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Ingibjørg på nesten tre år, hennes eldre bror og moren sitter på gulvet på barnerommet. Det er en dukkevogn og mange kosedyr der. De tre ser i en bok som ligger foran dem. De peker i boka mens de snakker.

Mor: Her er …

Ingibjørg: Han er broren min, han er pappaen min, han er mammaen min, og han er Ingibjørg.

Synstolk: Far og mor sitter i sofaen, og Ingibjørg sover på fanget hennes.

Mor: Ingibjørg er snart tre år. Når jeg var gravid med hun, så visste vi på grunn av hennes bror, at det muligens kunne skje at hun hadde nedsatt hørsel som broren sin. Så når hun ble født ble hun testet på sykehuset som alle barn skal være i dag i Norge. Men jeg visste etter den første målingen at ”OK, da er det sånn”.

Synstolk: De tre sitter fremdeles på gulvet og ser i boka.

Ingibjørg: Fem, seks, sju, åtte, ni, ti.

Mor: Dette har vi forberedt oss litt til før, og så videre oppfølging ble på hørselssentralen på sykehuset. Også fikk hun da høreapparatet når hun var 16 måneder, da fikk hun høreapparatet for første gang. Og den ble jo bare satt på, og det var helt utrolig det jeg ser. Vi gikk fra hørselssentralen og ut i bilen og satt på radio. Og det var sånn ”Ding”, og øyene bare, det var helt utrolig syn. Fra den dagen så har hun brukt disse høreapparatene fra hun står opp på morgenen og til hun legger seg på kvelden.

Synstolk: Ingibjørg og broren er ivrig opptatt med boka. De snakker både norsk og islandsk.

Broren: Er det kykeliky?

Ingibjørg: Jau.

Mor: Han var ett år eldre, da han fikk sin apparat. Det merker vi stor forskjell på. Dette året som hun er yngre enn han. Så man ser hvor utrolig viktig det er å starte tidlig.

Synstolk: Far kommenterer mens Ingibjørg står på en krakk og vasker lekedyr og smokker i oppvaskkummen. Mor steker vafler og broren kommer til for å hjelpe.

Far: Jeg tror at de kan oppnå alt som de ønsker seg. Det kan bli litt mere jobb, men bare se de mulighetene som de hadde og at de skulle få leve sitt normale liv og ha det som andre unger.

Ingibjørg: Der hoppet han i vannet.

Mor: Mmm.

Mor: Vi har jo lært masse om oss selv og om dette å ikke se hindringer. Dette er ikke noe hindring å ha høreapparat. Det er kanskje litt tilrettelegging, men du har mulighet til for alt. Og du får liksom, alt er jo så visuelt og om hørselen din er litt nedsatt, så ja. Og det er ikke noen begrensninger hva du kan gjør, synes vi.


										
					
Sist oppdatert 18.07.2013