Hverdagen

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

På PC-er og Android har du i tillegg mulighet til å velge synstolking, tegnspråktolking eller teksting. For å benytte denne funksjonaliteten må du ha Flash installert. Dessverre er det ikke lenger støtte for Flash på iPad og iPhone. Her kan du aktivere eller laste ned og lese mer om Flash for PC. Ved spørsmål om du ønsker å kjøre Flash må du velge tillat dersom du ønsker synstolking, tegnspråktolking eller teksting av portrettene.

Adobe avslutter støtten for Flash i slutten av 2020. Det er satt i gang et arbeid i Statped for å endre mediespillerne som brukes til å vise portrettene, slik at det igjen blir mulig å benytte alle funksjonene, også på iPad og iPhone.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Ingibjørg på tre og den eldre broren sitter på kjøkkenet. Han skifter batterier i høreapparatet hennes og hjelper henne med å sette det i øret. Mor forteller.

Moren: Hun sier fra med en gang når det er gått tomt for batteri. Og vi skifter jo en gang i uken fast.

Ingibjørg: Mamma, jeg fikk nye batterier.

Synstolk: Mor og far sitter i sofaen. Mor har Ingibjørg på fanget som sover.

Moren: Hun glemte å ta dem ut en kveld, så hun sov med dem hele natta. Når hun legger seg på kvelden så vil hun helst ikke ta dem ut før hun har sovnet. Så hun legger seg med høreapparatene, og så tar vi dem ut. Men av og til så tar hun dem ut. Det døgnet som hun sov med høreapparatene, så var hun så overrasket selv når hun våknet at hun hadde høreapparatet i når hun våknet. Det var litt morsom og se.

Synstolk: Ingibjørg og mor vasker og steller deler av høreapparatet, mens Ingibjørg synger. Far forteller.

Moren: Også må vi skylle med litt vann etterpå. Det gjør mamma, så kan du få tørke. Ta dette her. Sånn.

Faren: Tilrettelegging for dem er det som er det beste med dette, for det påvirker på andre gode måter synes jeg, både i skoler og barnehager. Med duker på bordene blir det mindre støy, og det er godt for alle barn, ikke sant. Det er bare positivt for alle.

Synstolk: Mor og Ingibjørg er på soverommet. Det er nesten mørkt. Moren ber henne på islandsk om å ta ut høreapparatet.


										
					
Sist oppdatert 18.07.2013