Bruk av digitale kamera

Digitalkamera og mobiltelefoner med kamera kan brukes til å hente inn informasjon (kan ikke søkes på som hjelpemiddel fra NAV).

De kan brukes både som lupe og kikkert, det vil si både på kort og lang avstand. På grunn av gode forstørringsmuligheter kan slike kamera brukes til å gi informasjon om detaljer.

Eksempel på bruk av kamera

  • bruk kameraets optiske zoom uten å ta bilde for så å vise det til barnet med nedsatt syn (da brukes kameraet som en kikkert)
  • ta bilde av et ansikt eller en fugl langt borte i et tre og bruke kameraets digitale zoom for å se på detaljene etterpå
  • ta bilde når det er mørkt ved hjelp av blits (det kan være vanskelig å se detaljer for en me nedsatt syn når det er mørkt)
  • ta bilde av noe med mye refleks, for eksempel et butikkvindu (ta bildet fra siden)
  • ta vare på video, bilder og lyd fra aktiviteter og legge dette inn på for eksempel en PC. Dette kan senere bli en fin aktivitet sammen med seende, der barnet hører lydene og de seende både ser og hører og kan synstolke for barnet der det er nødvendig

Kilde

Øien, B. (2010). Se muligheter med optikk. Statpeds skriftserie nr. 88. Oslo: Huseby kompetansesenter. Hentet 15. september 2016, fra Statped.no.


										
					
Publisert 11.11.2011, sist oppdatert 18.09.2013