Emil i akebakken

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

På PC-er og Android har du i tillegg mulighet til å velge synstolking, tegnspråktolking eller teksting. For å benytte denne funksjonaliteten må du ha Flash installert. Dessverre er det ikke lenger støtte for Flash på iPad og iPhone. Her kan du aktivere eller laste ned og lese mer om Flash for PC. Ved spørsmål om du ønsker å kjøre Flash må du velge tillat dersom du ønsker synstolking, tegnspråktolking eller teksting av portrettene.

Adobe avslutter støtten for Flash i slutten av 2020. Det er satt i gang et arbeid i Statped for å endre mediespillerne som brukes til å vise portrettene, slik at det igjen blir mulig å benytte alle funksjonene, også på iPad og iPhone.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Emil, en gutt i fireårsalderen og vennen hans aker i en bratt bakke foran boligblokken. Moren bruker en sprayflaske med rødfarge for å lage en rød stripe i snøen.

Mor: Da skal vi gå og male i snøen. Vi kan spraye snøen rød, slik at vi ser hvor vi kan gå etter at vi har akt. Nå må jeg se hvor jeg lager stripen, så jeg ikke bare lager den i vilden sky. Er du klar?

Emil: Mmm.

Mor: En, to, tre.

Synstolk: Emil ligger på magen på akebrettet. Han aker i god fart.

Mor: Ta med deg akebrettet opp igjen, så kan du ake en gang til?

Emil: Nei, jeg vil ikke.

Synstolk: Han drar med seg akebrettet oppover bakken. Han følger til å begynne med den røde stripen, men kommer så litt ut av posisjon.

Mor: Følger du den røde stripen Emil, så du ikke blir kjørt på i akebakken?

Emil: Ja, jeg ser den.

Mor: Ja, opp til meg her.

Emil: Der?

Mor: Ja. Sånn ja, nå er du på den røde stripen.


										
					
Sist oppdatert 30.04.2013