Mie som prinsesse

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

Fra og med 13.12.20 avslutter Adobe støtten for Flash Player. Funksjonalitet for synstolking, tegnspråktolking eller teksting vil derfor ikke lenger være tilgjengelig.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Mie og hennes venninne, begge i fireårsalderen, leker på barnerommet. På veggen er det skrevet Mie med lyserøde trebokstaver. De holder på å kle seg i rosa prinsesseutstyr med tyllkjole og krone på hodet. Mie holder kjolen opp foran seg.

Mie: Er det riktig vei? Er det her riktig vei?

Synstolk: Mor forteller mens vi samtidig ser at jentene svinger seg og danser i de fine prinsesseklærne sine. 

Moren: Mie er ei herlig jente på fire år som elsker å danse og synge. Alt som er rosa – prinsesser. Hun er svaksynt. Hum ble født med grå stær på begge øyne og operert da hun var 5 uker. Seinere grønn stær på begge øyne. Ja, mye operasjoner – så derfor hun er svaksynt.

Synstolk: Jentene sitter tett sammen i sengen. De hører på lydbok som spilles på en ”Daisy-spiller”. De følger samtidig med i boka. Mie bruker en lupe til å se med. De smiler mot hverandre.

(Musikk spilles.)

Moren: Vi har fått masse hjelp fra Huseby, synspedagoger, barnehage, PPT, også sykehuset. Vi har blitt veldig godt fulgt opp.

Synstolk: Mie regulerer lyset på en lampe på veggen over arbeidsbordet sitt. På bordet står et skråbrett der det er festet en bok med klyper. Hun bruker lupe når hun ser på bildene i boken. Etterpå legger Mie en bok under sitt forstørrende TV, også kalt CCTV. Dette er et apparat som forstørrer bøker, bilder og gjenstander kraftig. Hun blar i boken og skyver på den slik at hun får det bildet hun ønsker.

Moren: Av hjelpemidler så har hun en CCTV. Det er en leseskjerm som hun kan lese bøker på, og kan forstørre opp og ned. Hun kan finne blomster og bilder ute i naturen som hun tar med inn og legger på for å se det så stort at hun får med seg detaljene i det.

Moren: Samarbeidet med barnehage har vært veldig bra, og nå er skolen koblet inn. Er med på ansvarsgruppemøte, så det er helt flott.


										
					
Sist oppdatert 08.04.2013