Mie leker med Lego

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

På PC-er og Android har du i tillegg mulighet til å velge synstolking, tegnspråktolking eller teksting. For å benytte denne funksjonaliteten må du ha Flash installert. Dessverre er det ikke lenger støtte for Flash på iPad og iPhone. Her kan du aktivere eller laste ned og lese mer om Flash for PC. Ved spørsmål om du ønsker å kjøre Flash må du velge tillat dersom du ønsker synstolking, tegnspråktolking eller teksting av portrettene.

Adobe avslutter støtten for Flash i slutten av 2020. Det er satt i gang et arbeid i Statped for å endre mediespillerne som brukes til å vise portrettene, slik at det igjen blir mulig å benytte alle funksjonene, også på iPad og iPhone.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Mie, ei jente på fire år, en liten gruppe barn og Ingunn, assistenten, er samlet rundt et bord. De leker med Lego. Det er en småblomstrete duk på bordet.

Ingunn: Men du, den presten har mistet foten sin. Kan du finne foten? Hvor er foten til presten? Hun har bare en fot jo. Hvor er foten hen?

Barn: Der er en bukse.

Ingunn: Er det vanskelig, Mie? Kan alle holde huset sitt i hånda? Alle holder huset sitt. Mie, kan du holde den blå trappa der? Nikolai, passe den litt. Det her var vanskelig, men nå skal vi gjøre noe lurt altså. Nå skal jeg ta bort den duken.

Synstolk: Ingunn tar duken av bordet og heller alle klossene ned på det lyse, ensfargede bordet.

Ingunn: Sånn. Nå må vi finne det benet, Mie? Kan du finne foten til presten nå? Der ja, nå klarte du det vet du. Skal jeg hjelpe å sette den på?

Mie: Ja.

Ingunn: Det er litt vanskelig.

Mie: Jeg klarer det.

Ingunn: Skal du prøve det?

Mie: Ja.


										
					
Sist oppdatert 26.08.2012