Martin – Studier, fritid og jobb

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

Fra og med 13.12.20 avslutter Adobe støtten for Flash Player. Funksjonalitet for synstolking, tegnspråktolking eller teksting vil derfor ikke lenger være tilgjengelig.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Martin Svingen Refseth, en student i 20 årene, forteller. Innimellom spiller han bass-gitar.

Martin forteller: I min arbeidssituasjon kommer jeg til å jobbe i grupper sannsynligvis, og med mye mennesker. Jeg har jo tenkt at kanskje heller burde valgt noe som var litt mer individuelt, og som ikke krevde så mye samarbeid med andre. Det høres jo litt stusselig det og, men det kan jo bli problematisk senere, spesielt hvis jeg utvikler en dårligere hørsel enn det jeg allerede har.

(bass-gitar)

Martin forteller: I fritidsaktiviteter så har jeg jo bomma totalt i forhold til mine hørselsproblemer, ettersom jeg er musikkinteressert. Jeg liker å gå på konserter og har spilt mye i band, men det har jeg ikke gjort så mye de siste årene. Men… ja, det er jo også en utfordring.

(bass-gitar)

Martin forteller: Men i en sånn konsertsammenheng, og i en musikksammenheng, så er jo alle like døve, ikke sant? For da hører du jo ikke noen ting uansett, og da er det plutselig legitimt å skrike litt, og alle er avhengige av litt kroppsspråk, litt munnavlesning og sånn. Så det er jo også en mulighet. Det kan jo hende at det er derfor at jeg har endt opp med den interessen, for jeg har sett at det er en situasjon der det går an å være sammen på en litt annen måte.

Synstolk: Martin står ved kassen og betjener en kvinnelig kunde, som taster inn koden til bankkortet.

Martin: Skal du ha en pose eller tar du den i hånda? Gjerne en pose?

Kunde: Tar gjerne en pose. Takk.

Martin: Det skal du få det.

Martin forteller: Ved siden av studiene har jeg en liten deltidsjobb der jeg står i en bokhandel. Der er det jo problemer i forhold til at man møter hundrevis av nye mennesker hver dag, og hundrevis av nye stemmer hver dag, ellers er det mye bakgrunnsstøy også, som også er et problem for meg.

Kunde: Hei. Har dere flere bøker om operaen?

Martin: Om?

Kunde: Om operaen? Flere bøker…

Martin: Om operaen, ja. Ja, vi har noen flere der borte faktisk. Du kan gå og se der.

Kunde: Ja, ok. Jeg bare går og ser.

Martin forteller: Det blir jo mye sånn at jeg bare tolker situasjonen basert på eldre situasjoner. Sånn sett bruker jeg ikke hørselen så mye der, jeg må nesten koble litt ut.


										
					
Sist oppdatert 24.04.2013