Berit – Trening

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

Fra og med 13.12.20 avslutter Adobe støtten for Flash Player. Funksjonalitet for synstolking, tegnspråktolking eller teksting vil derfor ikke lenger være tilgjengelig.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Berit Øie, en kvinne i treningstøy, speider utover jordet. Hun har på seg en gul vest der det står «døvblind». Hun jogger bortover en vei langs et jorde. Etterpå jogger hun med ledsager. Ledsageren løper først og Berit rett bak ham. De holder begge i samme stav.

Berit forteller: Jeg liker å være i bevegelse, og å ha ulike fysiske aktiviteter. Jeg vokste opp med ballett og svømming. Det har vært veldig morsomt. Jeg prøvde også en del ballspill, særlig volleyball. Men synshemningen har jo begrenset meg ganske kraftig på det, dessverre.

Den eneste aktiviteten jeg kan gjøre alene nå, det er å løpe. Heldigvis er det her jeg bor, kort vei til der jeg kan begynne å løpe etter den hvite streken på veien. Og så løper jeg. Nå har jeg løpt der såpass mange ganger, så lenge, at jeg kan veien ut og inn. Det eneste jeg håper og tror på er at bilene ser meg i tide og syklistene.

Det som jeg sliter med ute er hester. Ha-ha. De ser jeg ikke. Merkelig nok. De er litt smale når man ser dem rett foran. Jeg bare ser at det er noe mørkt som beveger seg der borte. En gang så jeg det ikke i det hele tatt, før de måtte flytte seg over på andre siden av veien, og da ble jeg litt flau.

Men det er alltid best å ha en ledsager når jeg skal ut og trene. Ja, det er det. Det er ulike teknikker på det.

Synstolk: Berit er i treningsstudio. Hun jobber med flere ulike apparater, og bruker den hvite stokken når hun beveger seg mellom dem. Hun stiller inn et apparat som trener armene.

Berit forteller: Sykling, jeg har veldig lyst til å sykle, men det må jeg ha tid til. Som småbarnsmor, det gjør det at jeg ikke har tid til å sykle. Fordi det er også vanskelig å få tak i piloter.

Jeg trener også i treningsstudio. Jeg kjenner at det er veldig godt å kunne bruke kroppen sin, prøve seg på forskjellige måter. Jeg har ikke hatt sansen for det før, men nå begynner jeg å forstå det. Ja, jeg synes det er litt moro.


										
					
Sist oppdatert 06.09.2012