Andreas – Arbeidssituasjonen

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

Fra og med 13.12.20 avslutter Adobe støtten for Flash Player. Funksjonalitet for synstolking, tegnspråktolking eller teksting vil derfor ikke lenger være tilgjengelig.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Arbeid

Synstolk: Andreas er på arbeid. Han bruker lommelupen til å lese fakturaer. Etterpå sitter han foran PC-en og jobber med nettsider. Han forstørrer og forminsker skjermbildet etter behov, og bruker en forstørret markør. 

Andreas forteller: Til daglig så jobber jeg i Nordea, og der jobber jeg med nettbank. Som svaksynt på arbeidsplassen, så er det for så vidt noen hjelpemidler jeg trenger. Jeg bruker veldig ofte lupe for å lese skriftlige ting. Jeg bruker ofte kikkert, spesielt hvis det er møter og noen tegner på ei tavle eller viser en presentasjon. Og så bruker jeg datamaskin med stor skjerm og med forstørringsprogramvare på PC-en.

Og i motsetning til alle andre så liker jeg gjerne å sitte på en arbeidsplass som ikke har for mye lys. Mange andre synes det er fint å sitte der det er sol og et vindu, men jeg kan godt tenke meg den mørkere kroken som ikke alltid er så populær.

Den andre tingen som jeg tror er velig viktig er det sosiale. Bli kjent med nye mennesker, gjenkjenne hvem folk er og det er klart at det blir en spesiell utfordring hvis man skal ha et kundeforhold med bedriftens kunder, hvor man da gjerne skal sørge for at man kjenner igjen folk enkelt, og gjerne mange mennesker samtidig også.

Også blir det veldig ofte at kollegaer og andre glemmer at man ser dårlig. Og da er det at en innimellom må minne folk på at en ikke alltid får til ting. Jeg tror at en god løsning på det, og det som har fungert veldig godt for meg, det er å være litt lite selvhøytidelig, og bruke litt humor. Stort sett så har jeg fått veldig mye god respons på det, og det ufarliggjør også at kollegaer og andre som jeg jobber sammen med kan gjerne stille spørsmål om hva jeg ser og hva jeg ikke ser.


										
					
Sist oppdatert 07.03.2013