Harald i aktiviteter

For å spille av videoen, må du trykke på avspillingsknappen (play) under.

På PC-er og Android har du i tillegg til videoen mulighet til å velge synstolking, tegnspråktolking eller teksting. For å benytte denne funksjonaliteten må du ha Flash installert. Her kan du laste ned Flash.

For å vise animasjonene og simulatorene på mobiltelefon og nettbrett kan nettleseren Puffin benyttes, les mer om dette her.

Du er nå ute av flash objekt.

Synstolket tekstversjon

Synstolk: Harald Næss er ute med fem elghunder som er festet i hvert sitt bånd til et belte han har rundt livet. De går langs en sti i skogen. Hundene drikker av en bekk.

Harald: Jada, jada, jada.

(hundene bjeffer i bakgrunnen)

Harald forteller: Nå kan jeg ikke skyte selv noe mer, men jeg er jo med på elgjakten. Jeg har et eget terreng her som jeg har tre elger på. Så da får jeg brukt bikkjene mine jevnlig. Jeg har fått litt ungbikkjer og holder på med det. Det fortsetter jeg med å honkle med og snuble rundt i skauen. Det går jo bra.

Harald: Sånn ja. Nå er det klart. Nå kan dere gå! Flinke unger. Ja.

Harald forteller: Den følelsen av at jeg ikke kan drive med dette en gang, da… Men det skal jo gjøres ordentlig, og da er det bedre å si at slutt er slutt. Så jeg er jo kjempeheldig som har fettere her, og bror. Så er det veldig morsom at disse ungdommene kommer til å få begynt å jakte. Det er kjempemoro.

Jeg har som regel et valpekull i året, og de har jeg inne hjemme til de er tre, fire uker. Da putter jeg dem ut i bikkjegården. Og holder på. Det er veldig morsomt. Særlig de derre ungbikkjene, fra når du begynner å gå på skauen med dem og ser fremgangen hele tiden. Det er utvikling hele tiden på sånne ungbikkjer første året.

Selv om jeg ikke ser bikkjene, hører jeg dem når de jager. Og du vet oppi her kjenner jeg hver stubbe så skal jeg nok klare å ta meg frem. Det kommer jeg nok til å holde på med.

Synstolk: Harald og ledsageren hans raser over stokk og stein på tandemsykkel. De holder stor fart og søla spruter rundt dem når de sykler over bekker. De mister balansen, men tar seg fort inn igjen.

Harald forteller: Og så kjøpte jeg meg en tandemsykkel her i fjor våres. Så jeg syklet en del i fjor sommer, og i år har jeg syklet en del. Nå er det nyst før Birken, så vi skal sykle Birkebeineren.

Harald: Ha, ha, ja, ja, ja.

Kamerat: Du får komme opp da.

Synstolk: Harald og en kamerat farer avgårde i en hurtiggående båt. Senere: Harald hopper uti vannet og svømmer tilbake til båten.

(båtdur)

Harald forteller: Når man kommer ut til Møren og Tofteholmen der, så synes jeg han pratet om bortimot tyve grader jeg, men det er en stund siden.

En del på fjorden er jeg. Jeg har beholdt båten enda. Selv om jeg ikke kjører selv, så har jeg som regel kamerater til å kjøre.

Det er veldig deilig, å komme seg ut og bade litt. Eller så er jeg vel stort sett med på det meste der det skjer. Jeg må bare leve på en litt annen måte. Jeg tar det litt mer rolig, og bruker som regel mye lenger tid på det en skal gjøre. En må ha litt system i rotet så en finner frem. Det er også veldig viktig.

(plask)


										
					
Publisert 06.09.12, sist oppdatert 24.04.2013